Podjetje topA, Jasmina Dervić s.p., matična št.: 8746354000 (v nadaljevanju samo kot »mi«) posveča varstvu osebnih podatkov veliko pozornost. V tem dokumentu so vse informacije o tem, katere osebne podatke obdelujemo, še posebej o naših strankah, ali te podatke obdelujemo na podlagi podanega soglasja ali na drugi pravni podlagi, v kakšne konkretne namene jih uporabljamo, komu jih lahko posredujemo ter kakšne so vaše pravice v povezavi z obdelavo vaših osebnih podatkov.

KATERE OSEBNE PODATKE OBDELUJEMO

Če uporabljate naše storitve zbiramo vaše podatke, kot so vaše uporabniško ime in geslo, vaši kontaktni podatki in druge nastavitve. Sledimo katere artikle si ogledujete v naši spletni trgovini, preko katere naprave ter katere izmed naših ponudb, posredovanih preko e-pošte, so vas zanimale. Na podlagi tega izdelujemo dodatne podatke, da bi vam lahko posredovali ponudbe po vaši želji ter da bi lahko v prihodnje našo spletno trgovino in storitve še izboljšali. Če pri nas opravite nakup oziroma si ustvarite račun, obdelujemo tudi vse podatke, ki si jih navedete v svojem računu.

Obdelujemo naslednje osebne podatke:

 • identifikacijski podatki (predvsem ime in priimek, uporabniško ime in geslo ter ID za DDV - pravne osebe)
 • kontaktni podatki (osebni podatki za kontakt z vami - e-naslov, telefonska št., naslov za dostavo, naslov za račun in vaš profil na družbenih omrežjih)
 • vaše nastavitve (podatki o vašem računu, naslovi za dostavo, profili, naročila na novice, iskane artikle, vaše ocene in komentarje o artiklih in storitvah)
 • podatke o vaših naročilih (podatki o naročenih artiklih in načinu plačila, vključno s številko bančnega računa, ter podatki o reklamacijah)
 • podatke o vaših spletnih navadah (podatki o izdelkih in storitvah, ki jih iščete, povezavah na katere klikate, načinu iskanja in pomikanja po naši spletni strani in podatke o napravah, s katerih dostopate do spleta, kot so IP naslov in z njim povezana lokacija, ID naprave, izbrani brskalnik in različica le-tega ter podatke, pridobljene iz piškotkov in podobnih tehnologij za prepoznavanje naprav)
 • podatke o vašem vedenju v povezavi z branjem sporočil, ki vam jih pošiljamo (čas, potreben za odprtje sporočila in podatke o napravah s katerih dostopate do spleta, kot so IP naslov in z njim povezana lokacija, ID naprave)
 • izpeljane podatke (osebni podatki, pridobljeni iz vaših nastavitev, podatki o izdelkih, ki jih pri nas kupite, podatki o vaših spletnih navadah in vedenju v povezavi z branjem sporočil, ki vam jih pošiljamo)
 • podatke v povezavi z uporabo klicnih centrov ali obiskom prevzemnega mesta (zapisi telefonskih klicev s klicnim centrom, identifikacija sporočil, ki nam jih pošiljate, vključno z identifikatorji, kot so IP naslovi, ter posnetki iz sistemov videonadzornih kamer na prevzemnih mestih)

ZAKAJ OBDELUJEMO OSEBNE PODATKE IN ZAKAJ SMO DO TEGA UPRAVIČENI

Vaše osebne podatke obdelujemo v različnih situacijah za različne namene. Če obiskujete spletno stran naše spletne trgovine, na kateri uporabljamo tudi piškotke, vaše podatke uporabljamo predvsem za ugotavljanje števila obiskovalcev in izboljševanje naših storitev. Če ste pri nas registrirani, vaše podatke uporabljamo za vodenje vašega računa in zagotavljanje s tem povezanih funkcionalnosti. Če pri nas opravite nakup, vaše podatke uporabljamo za obdelavo vašega naročila, zaščito naših pravnih zahtevkov in izpolnjevanje naših zakonskih obveznosti. S pomočjo vaših kontaktnih podatkov in drugih podatkov vam hkrati lahko prikazujemo in pošiljamo naše prilagojene ponudbe. Do obdelave vaših osebnih podatkov imamo pravico na podlagi priprave ali izvajanja pogodbe z vami, upoštevanja pravnih obveznosti, naših zakonitih zahtevkov ali pa vašega soglasja.

V okviru naše dejavnosti obdelujemo osebne podatke za različne namene in v različnem obsegu. Kakšno obdelavo podatkov lahko izvajamo brez vašega soglasja, je odvisno od tega, s kakšnim namenom je ustrezna obdelava povezana in v kakšnem odnosu do nas nastopate – ali ste samo obiskovalec naše spletne trgovine, se pri nas registrirate ali pa kaj kupite. Vaše podatke lahko obdelujemo tudi v primeru, če ste naslovnik blaga ali storitev, ki so bili pri nas naročeni, če z nami komunicirate oziroma obiščete naše prevzemno mesto.

Obisk spletne trgovine:

Uporaba piškotkov in drugih tehnologij, posredovanje podatkov oglaševalskim in družbenim omrežjem.
Če obiščete našo spletno trgovino, v vašo napravo shranjujemo in posledično iz nje beremo majhne datoteke, kot so piškotki. Piškotek je majhen skupek črk in števk, ki ga hranimo na vašem spletnem brskalniku ali trdem disku vašega računalnika. Nekateri piškotki nam omogočajo medsebojno povezavo vaših aktivnosti med brskanjem po naši strani od trenutka, ko odprete okno spletnega brskalnika, vse do trenutka, ko ga zaprete. V trenutku, ko zaprete okno spletnega brskalnika, se pripadajoči piškotki izbrišejo. Nekateri piškotki pa ostanejo v napravi za nastavljen čas in se aktivirajo pri vsakem obisku spletne strani, ki so pripadajoče piškotke ustvarile. O vseh tovrstnih tehnologijah bomo zaradi poenostavitve v tem dokumentu v nadaljevanju govorili le kot o piškotkih. Piškotke v vašo napravo shranjujemo, tiste, ki jo je v vašo napravo shranila naša spletna stran, pa tudi beremo. V nadaljevanju tega dokumenta bomo zaradi poenostavitve govorili le o shranjevanju.

Nekatere piškotke neposredno v vašo napravo shranjuje naša spletna stran. Takšni piškotki nam pomagajo:

 • da ugotovimo, če ste nam podelili soglasje v skladu s tem dokumentom, oz. če ste se npr. odločili za sodelovanje pri konkretni raziskavi
 • pri zagotavljanju varnosti, npr. da lahko preverjamo, da ni prišlo do zlorabe vaše povezave do naše spletne domene in da nekdo ne posluje v vašem imenu
 • pri ugotavljanju, preučevanju in odstranjevanju napak ter pomanjkljivosti naših spletnih strani

Tovrstni piškotki in druge datoteke so nujno potrebni za delovanje naše spletne trgovine. Če boste na svojem brskalniku onemogočili piškotke, se lahko zgodi, da naša spletna stran ne bo delovala pravilno, zaradi česar vam ne bomo mogli ponujati izdelkov iz naše ponudbe.

V vašo napravo shranjujemo tudi piškotke z naših spletnih strani, ki nam omogočajo:

 • slediti številu obiskov naše spletne strani ali posameznih vsebin, ustvarjati statistike in preglede ter meriti učinkovitost oglasov
 • prikazovati različne variante naših spletnih strani, če testiramo nove funkcionalnosti
 • prilagajati vsebino našega spleta vašim potrebam, npr. prednostno prikazovati izdelke, ki ste jih že iskali, in prikazovati druge ponudbe po vaših željah na naši spletni strani
 • omogočamo shranjevanje piškotkov tretjim stranem, ki jih lahko uporabijo
 • za zbiranje podatkov o vašem obnašanju na naši spletni strani
 • za prikazovanje prilagojenih ponudb in prikrojenih oglasov v okviru oglaševalskih in družbenih omrežij izven naše domene
 • za povezovanje z družbenimi omrežji, kot je Facebook, vključno s samodejno prijavo, prikazovanjem prilagojenih ponudb in prikrojenih oglasov na družbenih omrežjih ter drugih spletnih straneh izven našega spleta

Za namen prikazovanja prilagojenih ponudb in prikrojenih oglasov v okviru oglaševalskih in družbenih omrežij na drugih spletnih straneh izven naše domene, oglaševalskim in družbenim omrežjem posredujemo tudi podatke o vašem obnašanju na spletu. Takšnim partnerjem pa ne posredujemo vaših identifikacijskih podatkov.

Če uporabe piškotkov tretjih strani in posredovanja vaših podatkov oglaševalskim in družabnim omrežjem ne onemogočite in po našem opozorilu kliknete na kakršno koli povezavo na naših spletnih straneh se šteje, da se strinjate z uporabo navedenih piškotkov in posredovanjem vaših podatkov oglaševalskim in družabnim omrežjem. Svoje soglasje lahko kadar koli umaknete s prepovedjo te funkcije.

Uporaba osebnih podatkov obiskovalcev spletnih strani
Če obiščete spletno trgovino h-ombre.si, podatke o vašem obnašanju na spletu obdelujemo na podlagi našega zakonitega interesa (torej brez vašega soglasja) za namene:

 • pridobivanja podatkov, na podlagi katerih bomo za vas lahko v prihodnje spletno trgovino izboljševali, da bi ustvarili boljše pogoje za nakupovanje; naš zakoniti interes je v tem primeru izboljševanje naših storitev za vas
 • ustvarjanja statistik in pregledov, predvsem sledenja številu obiskov naših spletnih strani oz. posameznih vsebin in merjenja učinkovitosti oglasov; naš zakoniti interes je v tem smislu merjenje učinkovitosti naših spletnih strani in stroškov za oglaševanje; v ta namen lahko preko vašega obnašanja na spletu pridobivamo in uporabljamo še druge izpeljane podatke; oziroma lahko izpeljane podatke posredujemo svojim partnerjem za obračunavanje provizije
 • testiranja novih funkcij in aplikacij pred uvedbo, da se lahko izognemo težavam z delovanjem teh novosti med dejanskim obratovanjem, ki bi lahko poslabšale vašo nakupovalno izkušnjo pri nas; naš zakoniti interes je v tem primeru brezhibno delovanje naših storitev za vas
 • ukrepov proti napadom naše spletne stranii in ogrozitvi njenega delovanja ter za zagotavljanje varnosti vaših podatkov; naš zakoniti interes je v tem primeru brezhibno delovanje naših storitev za vas ter varnost vaših podatkov

Podatke o vašem obnašanju na spletnih straneh ne pridobivamo samo preko piškotkov. Dopolnjujemo jih tudi z naslednjimi podatki:

 • IP naslov vaše naprave (naslov vaše naprave, preko katere komunicirate z drugimi napravami v medmrežju)
 • operacijski sistem vaše naprave, njegova različica in jezikovne nastavitve
 • brskalnik, ki ga uporabljate na svoji napravi, njegova različica in jezikovne nastavitve
 • spletni naslov (URL naslov) strani, s katere dostopate na našo spletno stran

V ta namen osebne podatke uporabljamo največ 38 mesecev, podatke hranimo le v pseudonimizirani obliki. Če imate glede tega pomisleke, nas lepo prosimo kontaktirajte na info@h-ombre.si.

Podatke o vašem obnašanju na spletnih straneh obdelujemo tudi na podlagi našega zakonitega interesa (torej brez vašega soglasja), in to v namen priprave prilagojenih ponudb in prikrojenih oglasov, ki jih prikazujemo na spletu. Naš zakoniti interes je v tem primeru čim bolje pripravljena in učinkovita ponudba za vas. Imenovane podatke v ta namen razširjamo tudi s pomočjo analize in iz njih pridobivamo izpeljane podatke. V skladu s temi podatki lahko razvrščamo naše uporabnike v različne skupine, pri čemer vsaka skupina prejema lastne ponudbe. Če nato pri nas še kaj kupite, bomo v ta namen dodatno uporabili tudi podatke o vaših naročilih. V ta namen uporabljamo osebne podatke 1 mesec. To funkcijo lahko kadarkoli izklopite (prosimo vas, da nas kontaktirate na info@h-ombre.si).

Registracija pri nas

Za registracijo morate obiskati našo spletno trgovino, zato se na vas nanašajo obdelave opisane pod zavihkom. Če se registrirate, se obdelava podatkov razširi še na naslednji način:

 1. Obdelava na podlagi izvajanja pogodbe (Če ustvarite račun na spletu h-ombre.si, obdelujemo vaše identifikacijske in kontaktne podatke, vaše nastavitve in podatke o vaših naročilih (če pri nas kasneje opravite nakup) na podlagi izvajanja pogodbe z vami (brez vašega soglasja), da lahko vodimo vaš uporabniški račun. Pogodba, na kateri temelji naša obdelava, se izoblikuje sočasno z vašim računom. Osebne podatke v ta namen uporabljamo celoten čas obstoja vašega računa, ki ga lahko kadarkoli izbrišete.)
 2. Obdelava na podlagi zakonitega interesa (Če si v spletni trgovini  h-ombre.si ustvarite račun, obdelujemo vaše identifikacijske in kontaktne podatke, vaše nastavitve in podatke o vaših naročilih (če pri nas kasneje opravite nakup, tudi če opravite nakup brez, da bi se vpisali v svoj račun) in podatke o vašem obnašanju na spletu ter obnašanje pri branju e-sporočil tudi na podlagi našega zakonitega interesa (torej brez vašega soglasja) za namene:
 • pridobivanja podatkov, na podlagi katerih bomo za vas lahko v prihodnje naše storitve izboljševali, da bi ustvarili boljše pogoje za nakupovanje, še posebej z ugotavljanjem vašega zadovoljstva z našimi storitvami; naš zakoniti interes je v tem primeru izboljševanje naših storitev za vas
 • posredovanja ponudb po meri in prirejenih oglasov, ki vam jih lahko pošiljamo preko elektronske pošte in družbenih omrežij oziroma sporočamo po telefonu ali preko drugih elektronskih naprav ali pa prikazujemo na naši spletni strani; naš zakoniti interes je v tem primeru učinkovita promocija naših izdelkov

Da vam lahko pripravimo ponudbo po meri, vse zgoraj navedene podatke analiziramo in iz njih pridobivamo druge izpeljane podatke, ki jih uporabljamo v ta namen. Na ta način lahko uporabljamo tudi podatke o vašem obnašanju na spletu, ki smo jih pridobili pred vašo registracijo, podatke o vašem obnašanju na spletu pa lahko zbiramo tudi, če se niste prijavili (npr. če vas identificiramo s pomočjo piškotkov). V skladu s temi podatki lahko razčlenjujemo naše uporabnike v različne skupine, pri čemer vsaka skupina prejema pripravljene ponudbe.

Če ste torej v naši spletni trgovini iskali določen izdelek oziroma ste kliknili na ponudbo v e-sporočilu, ki smo vam ga poslali, se lahko taizdelek pri vašem naslednjem obisku prikaže na prvi strani naše spletne trgovine. Glede na to, kakšen izdelek ste iskali, lahko ocenimo, v katero skupino strank sodite. Na podlagi tega vam na spletnih straneh lahko ponudimo še druge izdelke, ki bi vas po naši oceni lahko zanimali. To funkcijo lahko kadarkoli izklopite (prosimo vas, da nas kontaktirate na info@h-ombre.si). Na podlagi našega zakonitega interesa (torej brez vašega soglasja) lahko vaše nastavitve uporabimo tudi za testiranje novih funkcij in aplikacij še pred uvedbo, kot je opisano v razdelku "Obisk spletne trgovine". V ta namen vaše osebne podatke uporabljamo v času obstoja vašega računa, ki ga lahko kadarkoli izbrišete.

Opravljen nakup

Ko pri nas opravite nakup, se obdelava podatkov razširi še na naslednji način:

1. Obdelava na podlagi izvajanja pogodbe

Če pri nas kot fizična oseba opravite nakup, obdelujemo vaše osebne podatke v namen obdaleve naročila. Gre za identifikacijske in kontaktne podatke ter podatke o vaših naročilih. Če imate pri nas uporabniški račun, lahko v ta namen uporabimo tudi vaše nastavitve. Če pri nas opravite nakup kot zastopnik pravne osebe, obdelujemo iste podatke v isti namen na podlagi našega zakonitega interesa, ki temelji na sklenitvi in izvajanju pogodbe z osebo, ki jo zastopate.
Uporaba podatkov v namen obdelave vašega naročila pomeni, da podatke uporabimo za:

 • možnost dokončanja naročila na spletu
 • možnost komunikacije z vami
 • potrebe plačila za blago
 • potrebe dostave blaga
 • v zvezi z reklamacijo naročenega blaga ali storitve
 • v zvezi z vašimi drugimi zahtevami

V ta namen osebne podatke uporabljamo v času, ki je nujno potreben za obdelavo vašega naročila oz. rešitev pogodbenih obveznosti, kot so reklamacije.

2. Obdelava na podlagi zakonitega interesa

Če pri nas opravite nakup, hranimo vaše identifikacijske in kontaktne podatke ter podatke o vaših naročilih na podlagi našega zakonitega interesa (brez vašega soglasja) za namene varovanja pravnih zahtevkov in naše notranje evidence ter nadzora. Naš zakoniti interes v tem primeru predstavljata varovanje pravnih zahtevkov in pa nadzor nad rednim izvajanjem naših storitev.
Nadalje na podlagi našega zakonitega interesa (torej brez vašega soglasja) obdelujemo vaše identifikacijske in kontaktne podatke, vaše nastavitve in podatke o vaših naročilih za:

 • pridobivanja podatkov, na podlagi katerih bomo za vas lahko v prihodnje naše storitve izboljševali, da bi ustvarili boljše pogoje za nakupovanje, še posebej z ugotavljanjem vašega zadovoljstva z našimi storitvami
 • prilagajanja funkcij naše spletne domene vašim potrebam, da bi vam lahko pri nakupu ponudili boljše storitve
 • posredovanja ponudb po meri in prikrojenih oglasov, ki vam jih lahko pošiljamo preko elektronske pošte, SMS sporočil in družbenih omrežij oziroma sporočamo po telefonu ali preko drugih elektronskih naprav

Da vam lahko pripravimo ponudbo po meri, vse zgoraj navedene podatke analiziramo in iz njih pridobivamo druge izpeljane podatke, ki jih uporabljamo v ta namen. V skladu s temi podatki lahko razčlenjujemo naše uporabnike v različne skupine, pri čemer vsaka skupina prejema lastne ponudbe. Če pri nas niste registrirani, za pripravo ponudb, ki vam jih posredujemo, ne uporabljamo podatkov o vašem obnašanju na spletnih straneh.

V namen oblikovanja ponudb po meri in prikrojenih oglasov, ki jih prikazujemo na spletnih straneh, uporabljamo tudi podatke o vaših naročilih. Za zaščito pravnih zahtevkov in ohranjanje naših notranjih evidenc in kontrol obdelujemo podatke za obdobje 3 let in še 1 leto potem v zvezi s terjatvami, ki so uveljavljene do konca zastaralnega roka. V primeru pravnih, upravnih ali drugih postopkov obdelujemo vaše osebne podatke za obdobje, ki je potrebno za trajanje takega postopka in za preostanek obdobja zastaranja po njegovem zaključku. V namen varovanja pravnih zahtevkov in naše notranje evidence ter nadzora obdelujemo podatke v času trajanja zastaralnega roka, ki znaša 5 let po potrebi še eno leto po njegovem izteku v primeru uveljavljenega zahtevka ob koncu zastaralnega roka. Pri sprožitvi sodnega, upravnega ali drugega postopka obdelujemo vaše osebne podatke v času, ki je nujno potreben za izvedbo tovrstnih postopkov, ter do izteka preostalega dela zastaralnega roka po njegovem zaključku. Za ostale navedene namene uporabljamo osebne podatke največ 6 mesecev, zoper tovrstne obdelave, ki se izvajajo na podlagi našega zakonitega interesa, lahko podate ugovor.

3. Obdelava na podlagi izpolnjevanja pravnih obveznosti

Tudi mi moramo izpolnjevati določene obveznosti, ki jih predpisujejo zakoni. Če vaše osebne podatke obdelujemo iz tega razloga, vašega soglasja za tovrstno obdelavo podatkov ne potrebujemo. Na tej pravni podlagi obdelujemo vaše identifikacijske in kontaktne podatke, podatke o naročilih, in sicer zaradi upoštevanja vsakokrat veljavnih zakonov, ki so v času sestave predmetnega memoranduma še posebej naslednji:

 • Obligacijski zakonik (OZ)
 • Zakon o varstvu potrošnikov (ZVPot)
 • Zakon o davku na dodano vrednost (ZDDV-1)
 • Zakon o davčnem potrjevanju računov (ZDavPR)
 • Zakon o računovodstvu(ZR)
 • Zakon o elektronskih komunikacijah (ZEKom)
 • Zakon o preprečevanju pranja denarja in financiranju terorizma (ZPPDFT-1)

V ta namen uporabljamo osebne podatke največ 10 let (plus tekoče leto) po zadnjem izdanem dokumentu glede vašega naročila .

Obisk prevzemnega mesta:
Če obiščete naše prevzemno mesto, obdelujemo posnetke iz sistema videonadzornih kamer, na katerih ste lahko prikazani, in sicer na podlagi našega zakonitega interesa (torej brez vašega soglasja) v namen zaščite našega in vašega premoženja in oseb, ki se gibljejo v trgovini in njeni okolici, kar hkrati predstavlja naš zakoniti interes. V ta namen osebne podatke hranimo v obdobju 2 mesecev.

 

KDO OBDELUJE VAŠE OSEBNE PODATKE IN S KOM JIH DELIMO

V večini primerov obdelujemo vaše podatke za lastne namene kot njihov upravljavec. V takšnem primeru vaše podatke posredujemo našim partnerjem za zagotavljanje prevoza in drugih zadev, povezanih z vašim naročilom. Podatke posredujemo tudi našim obdelovalcem, ki jih obdelujejo v skladu z našimi navodili. Z vašim soglasjem lahko podatke posredujemo tudi oglaševalskim in družbenim omrežjem za prikazovanje oglasov po meri na drugih spletnih straneh.Vse opisane osebne podatke obdelujemo mi kot upravljavec. To pomeni, da mi določamo zgoraj opredeljene namene, v katere vaše osebne podatke zbiramo in načine obdelave ter odgovarjamo za ustrezno izvajanje le-te.

 

KAKŠNE SO VAŠE PRAVICE GLEDE OBDELAVE OSEBNIH PODATKOV

V povezavi z vašimi osebnimi podatki imate številne pravice. Te vključujejo pravico do dostopa, pregleda, izbrisa in omejitve obdelave, prenosa, ugovora in pritožbe. Tako kot imamo mi svoje pravice in obveznosti glede obdelave vaših osebnih podatkov, imate tudi vi v povezavi z obdelavo vaših osebnih podatkov določene pravice. Te so:

 • Pravica do seznanitve (pravica da izveste, kakšne podatke o vas zbiramo, v kakšne namene in kako dolgo, od kod vaše osebne podatke pridobivamo, komu jih posredujemo, kdo jih poleg nas še obdeluje in kakšne so vaše druge pravice v povezavi z obdelavo vaših osebnih podatkov).
 • Pravica do popravka (če opazite, da so osebni podatki, ki jih o vas hranimo, napačni ali nepopolni, imate pravico, da zahtevate, da jih čim prej popravimo oziroma dopolnimo)
 • Pravica do izbrisa (v nekaterih primerih imate pravico do izbrisa vaših osebnih podatkov; vaše osebne podatke bomo v najkrajšem možnem času izbrisali, če je izpolnjen kateri od naslednjih razlogov:
  • vaših osebnih podatkov v namene, v katere smo jih obdelali, ne potrebujemo več
  • umaknili ste soglasje za obdelavo osebnih podatkov, pri čemer gre za podatke, za obdelavo katerih je vaše soglasje nujno, mi pa hkrati nimamo drugega razloga za nadaljnjo obdelavo teh podatkov
  • uveljavili ste svojo pravico do ugovora proti obdelavi podatkov za osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi našega zakonitega interesa, in mi spoznamo, da zakonitih interesov, ki bi upravičevali nadaljnjo obdelavo teh podatkov, več nimamo
  • domnevate, da obdelava osebnih podatkov, ki jo izvajamo, ni več v skladu s splošno zavezujočimi pravnimi predpisi)

Prosimo pa, da se zavedate, da, tudi če bo kateri od opisanih razlogov izpolnjen, to ne pomeni, da bodo vsi vaši osebni podatki kar takoj izbrisani. Te pravice pa ni mogoče uveljaviti v primeru, da je obdelava vaših osebnih podatkov še naprej nujna za izpolnjevanje naših zakonskih obveznosti ali za določitev, izvedbo ali obrambo naših pravnih zahtevkov.

 • Pravica do omejitve obdelave podatkov (v nekaterih primerih lahko poleg pravice do izbrisa uveljavite tudi pravico do omejitve obdelave osebnih podatkov; ta pravica vam omogoča, da v določenih primerih zahtevate, da se vaše osebne podatke posebej označi in izvzame iz kakršnihkoli postopkov obdelave – v tem primeru je učinek časovno omejen; obdelavo osebnih podatkov moramo omejiti:
  • če spodbijate točnost osebnih podatkov, dokler se ne dogovorimo, kateri podatki so pravilni
  • če vaše osebne podatke obdelujemo brez ustrezne pravne podlage, vi pa boste namesto izbrisa takšnih podatkov dali prednost le njihovi omejitvi
  • če vaših osebnih podatkov več ne potrebujemo v zgoraj opisane namene, vi pa jih potrebujete za določitev, izvedbo ali obrambo svojih pravnih zahtevkov
  • če vložite ugovor proti obdelavi podatkov; v času obravnave vašega ugovora moramo obdelavo vaših osebnih podatkov omejiti.)
 • Pravica do prenosljivosti podatkov (Imate pravico, da od nas pridobite vse svoje osebne podatke, ki ste nam jih zagotovili in ki jih obdelujemo na podlagi vašega soglasja in na podlagi izvajanja pogodbe. Vaše osebne podatke vam posredujemo v strukturirani, ustaljeni in strojno čitljivi obliki. Enostaven prenos podatkov je mogoč samo za podatke, ki jih avtomatizirano obdelujemo v naših elektronskih podatkovnih zbirkah.
 • Pravica do ugovora proti obdelavi podatkov (Na podlagi razlogov, povezanih z vašim posebnim položajem, imate pravico do ugovora proti obdelavi osebnih podatkov, ki temelji na točki (e) ali (f) člena 6(1) UREDBE (EU) 2016/679 ter do ugovora proti obdelavi podatkov za namene neposrednega trženja.Vaše podatke bomo takoj prenehali obdelovati za tržne dejavnosti; v drugih primerih bomo storili enako, v kolikor ne bomo imeli zakonitih razlogov za obdelavo, ki prevladajo nad vašimi pravicami ali za uveljavljanje pravnih zahtevkov.
 • Pravica do pritožbe (Uveljavitev zgoraj navedenih pravic nikakor ne vpliva na vašo pravico, da vložite pritožbo pri pristojnem organu. To pravico lahko uveljavite zlasti v primeru, če domnevate, da vaše osebne podatke obdelujemo neupravičeno oziroma v nasprotju s splošno zavezujočimi pravnimi predpisi. Nad obdelavo podatkov, ki jo izvajamo z naše strani, se lahko pritožite Informacijskemu pooblaščencu na naslov Zaloška cesta 59, 1000 Ljubljana.)

KAKO LAHKO UVELJAVLJATE DOLOČENE PRAVICE

Enostavno izpolnite obrazec na tem linku https://h-ombre.si/gdpr-nastavitve ali nas pokličite, da vam lahko pomagamo pri izpolnjevanju obrazca. Najhitrejši način uveljavljanja pravic pri nas je z izpolnitvijo spletnega obrazca preko zgoraj omenjene povezave. Če ste pri nas registrirani, vam priporočamo, da se prijavite v svoj profil, nato pa poiščete zavihek kjer boste uredili zadevo. Če pri nas niste registrirani oziroma niste več registrirani, vam priporočamo izbiro zavihka https://h-ombre.si/gdpr-nastavitve, kjer lahko sledite navodilom čarovnika. Uporabnike brez registracije prosimo za izpolnitev dodatnih podatkov, ki jih potrebujemo za obdelavo vloge. V primeru nejasnosti ali vprašanj v zvezi z obrazcem lahko kontaktirate našo službo za pomoč uporabnikom (info@h-ombre.si, tel.: (01) 828 20 78) in naši operaterji vam bodo pomagali pri izpolnjevanju vaše vloge s pomočjo spletnega obrazca. Vaš zahtevek bomo izpolnili v najkrajšem možnem času, vsekakor pa v roku enega meseca. V izjemnih primerih, predvsem ko gre za kompleksnejše zahtevke, imamo pravico ta rok podaljšati za dva dodatna meseca. V primeru, da bi bilo takšno podaljšanje potrebno, in pa o razlogih zanj vas bomo seveda obvestili.